В рамките на Европейското първенство на УЕФА за девойки до

...
В рамките на Европейското първенство на УЕФА за девойки до
Коментари Харесай

БФС и УЕФА събраха представителите на женския футбол в страната на семинар в Албена

В рамките на Европейското състезание на УЕФА за девойки до 17 години, на което страната ни е хазаин, БФС и УЕФА организираха профилиран семинар за треньорите по женски футбол и ръководителите на женските футболни клубове в страната. Семинарът стартира на 8 май в к.к. " Албена " и бе публично открит от президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, който приветства участниците и ги срещна с задачите на семинара. Г-н Вълков изрази благодарността на БФС към представителите на клубовете за забележителния им принос към положителното показване на националния тим в Евро 2019.

В първия ден от семинара заданията на участниците в него бяха с практическа устременост, като те бяха разграничени на 2 групи с разнообразни аспекти за разбор на футболната среща Австрия - Англия, която посетиха същия ден. Тактиката, измененията в хода на мача и ролята на треньора, както и другите детайли в защитната и атакуващата фаза в играта на двата тима бяха обширно оценени и дискутирани от българските треньори.

Вторият ден на семинара стартира с лекция от бишата шведска национална състезателка, дългогодишната треньорка на шотландския народен тим и сегашна мениджърка на финландския народен тим Ана Сигнеул. Треньорката извела шотландския тим до най-големите му триумфи и съдействала за развиването на женския футбол в страната приказва за тактическата и техническата подготовка на девойки във възрастта 13 - 15 години, след което работи с българските треньори по разбора на футболната среща Австрия - Англия. Госпожа Сигнеул беше впечатлена от дейното присъединяване и живия интерес, който родните треньори демонстрираха.

Последната лекция за деня беше готова от техническия шеф на БФС проф. Лъчезар Димитров, а треньорката на бъларския народен тим за девойки до 19 години Силвия Радойска, която изнесе лекцията, добави презентацията с образци от собсвения си опит. Лекцията бе последвана от полемика, в която участниците в семинара споделиха своите опит и наблюдения и разискаха най-ефективните практики. В края на деня беше изтеглен и жребият за държавното състезание по футбол за дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР