В рамките на Европейската седмица на устойчивата енергия #EUSEW2021, ИНОЕЪР

...
В рамките на Европейската седмица на устойчивата енергия #EUSEW2021, ИНОЕЪР
Коментари Харесай

Устойчива енергия и устойчив транспорт – ИНОЕЪР

В рамките на Европейската седмица на устойчивата сила #EUSEW2021, ИНОЕЪР показа метода си и постигнатото до момента на интернационална експертна среща на 25 октомври, 2021.

Осигуряването на налична, надеждна, устойчива и съвременна сила е измежду главните цели на Европейския съюз. Във връзка с рекомендацията на Европейската комисия до 2035 година да се спре продажбата и производството на транспортни средства с мотори с вътрешно горене, европейските страни ползват разнообразни ограничения и тласъци за прекосяване към нулево-емисионни транспортни средства. ИНОЕЪР също интензивно работи в тенденция поощряване потреблението на екологосъобразни способи на напредване като се стреми да предлага най-удобните други възможности по отношение на мнението на жителите.

Поради тази причина екипът на ИНОЕЪР бе измежду поканените да се включат в експертна среща, проведена от Мрежата на Британските посолства в Централна и Източна Европа и Британския офис за нулево-емисионни транспортни средства. Срещата бе част от събитията, предшестващи интернационалната конференция за климата на Организация на обединените нации COP26.

На 25-ти октомври Столична община показа за политиките, които ползва в посока устойчива подвижност, като подчертава върху план ИНОЕЪР, посредством който има опцията да употребява новаторски и изчерпателен метод за стимулиране на устойчивото напредване в града, който обгръща освен рейсове без излъчвания, само че и транспортни услуги при поискване.  

Сред присъстващите в онлайн семинара бяха основатели на политики от Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Всички те споделиха досегашния си опит и описаха както за най-хубавите практики досега, по този начин и за научените уроци от използването на разнообразни политики и ограничения по пътя към нулево-емисионни транспортни средства.

Проектът ИНОЕЪР е съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване посредством Инициативата „ Иновативни действия за градско развиване “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР