В рамките на една седмица прокуратурите в гр. Враца приключиха

...
В рамките на една седмица прокуратурите в гр. Враца приключиха
Коментари Харесай

Вижте дела на прокуратурите във Враца за престъпления, свързани с наркотични вещества

В рамките на една седмица прокуратурите в гр. Враца завършиха 4 каузи с наложени санкции за закононарушения, свързани с нелегално държане на наркотични субстанции, в това число за разпространяване, и развъждане на растения от рода на коноп.

Две лица са предадени на съд с импортиран обвинителен акт. Взета е мярка за неотклонение по отношение на обвинен по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 3, прочие 2, т. 1, прочие 1 от Наказателен кодекс.

Под управлението на Окръжна прокуратура – Враца са били разкрити действия, осъществени от проведена незаконна група от 3 лица в интервала от лятото на 2019 година до 03.04.2020 година

С.Б., Г.М. и Ц.Н. се сговорили да се занимават с наркоразпространение за приемане на парични средства. По делото са били събрани доказателства за нелегално държане от обвинените на наркотични субстанции – синтетичен канабиноидXLR11, метамфетамин и трамадол.

Наложените им санкции са по 1 година „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.

Коноп на стойност 1216,07 лв. е бил открит у Н.К. на 04.10.2022 година Наркотикът бил разпределен в 48 полиетиленови топки, предопределени за разпространение.

Извършителят на действието е бил притеглен в качеството на обвинен от Окръжна прокуратура – Враца за закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, прочие 4 от Наказателен кодекс.

С определение на съда на Н.К. е наложено наказване от 1 година „ отнемане от независимост “ при общ режим на изтърпяване.

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Бяла Слатина, завърши дело за нелегално държане на наркотични субстанции – закононарушение по член 354а, алинея 3, т. 1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на И.М. На 28.05.2022 година в гр. Бяла Слатина той държал без съответно позволение амфетамин, разпределен в 3 полиетиленови сгъвки.

За осъщественото незаконно действие на подсъдимия е наложено дейно наказване от 6 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване. Определението на съда е влезнало в действие и не предстои на обжалване.

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Мездра, завърши дело с обвинения Г.Т. за осъществени 3 закононарушения в с. Цаконица – нелегално развъждане на растения от рода на коноп, държане на високорисково наркотично вещество канабис и ловни патрони без позволение.

С определение на съда му е наложено наказване от отнемане от независимост за период от 10 месеца с 3-годишен изпитателен период.

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против С.Р. и Г.Р. за нелегално държане на наркотични субстанции за разпространяване – закононарушение по член 354а, алинея 2, изр. 1, вр. с алинея 1, изр. 1, предл. 4, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Двамата обвинени живеели на фамилни начала в гр. Бяла Слатина. В хода на следствие на 14.12. 2021 година в дома им са били открити и конфискувани високорисковинаркотични веществаи техни аналозив огромни размери - коноп, метамфетамин, кокаин, MDMA (3,4 - метилендиоксиметамфетамин) иF-MDMB-BICA - синтетичен канабиноид. Общата стойност на предмета на закононарушението е 46 877,27 лв..

Продължават дейности по следствие по досъдебно произвеждане за нелегално държане на коноп, ръководено от Районна прокуратура – Враца. В качеството на обвинен по него е притеглен Л.В.

На 07.12.2022 година той държал наркотично вещество с друго наличие на деен съставен елемент тетрахидроканабинол в двора на Центъра за психологично здраве в гр. Враца.

По искане на прокуратурата по отношение на Л.В. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от Районен съд – Враца.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР