В рамките на един ден Районна прокуратура – Ботевград приключи

...
В рамките на един ден Районна прокуратура – Ботевград приключи
Коментари Харесай

Съдът в Ботевград наказа мъж, превозвал незаконно мигранти

В рамките на един ден Районна прокуратура – Ботевград завърши делото против И.Р., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, 4 и 5, вр. алинея 1 Наказателен кодекс.
Около 17.40 часа на 28.10.2021 година, в региона на Автомагистрала „ Хемус “, в посока към Варна, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи София спрели за инспекция товарна комбинация, ръководена от И.Р. В полуремаркето на транспортното средство били открити 17 лица. Само едно от тях било с документ на жител на Йемен. Останалите се показали като жители на Сирия, като не разполагали с персонални документи.
По случая е било формирано досъдебно произвеждане. Водачът на транспортното средство – И.Р., е бил притеглен в качеството на обвинен за незаконно подкрепяне на чужденци да минават в страната в нарушаване на закона за имотна полза. Сред мигрантите имало и 2 лица, ненавършили 16-годишна възраст.
Между Районна прокуратура – Ботевград и отбраната на подсъдимия И.Р. е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. Наложеното му наказване от 11 месеца „ отнемане от независимост “ с 3-годишен изпитателен период.
Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР