В рамките на двудневния период от 27 до 28 февруари

...
В рамките на двудневния период от 27 до 28 февруари
Коментари Харесай

Турска военна техника преминава през България заради мисия на НАТО в Косово

В рамките на двудневния интервал от 27 до 28 февруари военнослужещи и военна техника от състава на Въоръжените сили на Турция ще преминат през републиканската пътна инфраструктура , като част от ротационния развой на стабилизиращите сили на НАТО в Косово /KFOR/.

Този преход е значим детайл от логистичната поддръжка на интернационалните старания за поддържане на мир и непоклатимост в района на Косово . Военнослужещите и техниката на турските въоръжени сили ще бъдат ескортирани от екипи на Служба „ Военна полиция “ , гарантирайки безпроблемното и несъмнено прекосяване.

Участието на Турция в задачата KFOR акцентира нейната ангажираност към поддържането на мир и сигурност в Косово и необятния район. Ротацията на контингентите е общоприета процедура, която обезпечава непрестанно наличие и подготвеност на интернационалните сили за стабилизация .

Този преход е образец за интернационалното съдействие и взаимност, нужни за поддържане на мира и стабилността в райони с висок риск от спорове. Важността на такива интервенции трансцендира самостоятелните ползи на страните, наблягайки груповите старания на интернационалната общественост за реализиране на дълготраен мир.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР