В рамките на две седмици би трябвало да продължи процедурата

...
В рамките на две седмици би трябвало да продължи процедурата
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Процедурата по оспорване на вота в София може да продължи 2 седмици

В рамките на две седмици би трябвало да продължи процедурата по оборване на вота в столицата, разяснява по NOVA конституционалистът доцент Наталия Киселова.

По думите ѝ Ваня Григорова може да изиска да се забави встъпването ѝ в служба като общински консултант до произнасянето на съда по проблема, само че няма спънка регионалният шеф на София да свика първото съвещание на Столичния общински съвет.

По думите на Киселова ниската изборна интензивност не може да бъде употребена като мотив в съда за оборване на изборните резултати.

Според Киселова е можело да има министър, който да бъде виновен за организацията на изборния развой. Според нея отговорността сред ЦИК и държавното управление би трябвало да бъде споделена. „ Имаше огромно закъснение в някои процеси, това си пролича при машинното гласоподаване ”, сподели Киселова.

Тя сподели още, че е имало спестовна интензивност от ЦИК за това по какъв начин, би трябвало да се гласоподава. „ Обучението на членовете на СИК също не беше на равнище, съгласно мен е хубаво образованията да бъдат в действителна среда ”, съобщи Киселова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР