В рамките на два дни бяха събрани и предадени за

...
В рамките на два дни бяха събрани и предадени за
Коментари Харесай

Близо 23 тона пестициди са открити в землището на Червен бряг

В рамките на два дни бяха събрани и предадени за неутрализиране 22,8 тона пестициди, които бяха открити край гр. Койнаре и с. Радомирци, община Червен бряг, оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

Загробените негодни за приложимост препарати за растителна отбрана (ПРЗ) бяха разкрити на 5.08.2020 година при взаимна инспекция на органите на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Върховна административна прокуратура (ВАП) в наличието на министъра на околната среда и водите Емил Димитров и заместник-главен прокурор от ВАП Десислава Пиронева.

При откриване на обекта край гр. Койнаре са извадени 16 986 тона негодни за приложимост ПРЗ. Тя бяха изнесени от обекта, намиращ в околност „ Дола “ на площадката на бивше летище край гр. Койнаре, бяха опаковани в биг бег чували и извозени към площадки с позволение за работа с рискови субстанции. На територията край с. Радомирци, околност „ Мерата “, са разкрити, извадени, опаковани и извозени 5818 тона негодни за приложимост ПРЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР