В рамките на договора за доставяне на Анкара на четири

...
В рамките на договора за доставяне на Анкара на четири
Коментари Харесай

Haberturk: В Турция може да бъде разположена руска военна база?

В рамките на контракта за снабдяване на Анкара на четири дивизиона ЗРК С-400 в Турция може да се появи съветска военна база, заяви турското издание Haberturk представено от EADaily. Ръководители от съветския ВПК смятат, че преди системите С-400 да бъдат ситуирани в Турция към 2019 година, с Анкара ще бъде подписано съглашение за военнотехническо съдействие. Именно в сходство с него още преди предаването на С-400 Русия може да изиска база от Анкара и да разположи военни, написа Haberturk.

Според изданието, Русия е заинтригувана от сигурността на въздушното пространство по оста Крим – Черно море – Турция – Сирия, с цел да извършва тактиката си в Близкия Изток.

Турция благодарение на С-400 разчита да пресече интервенциите на американската войска взаимно с кюрдите да блокират възможното въоръжените сили на Турция.

БЛИЦ правилно предава новината за обявата в Haberturk, само че има стимулирани запаси: Турция е член на НАТО и не има намерение да напуща пакта, по тази причина на практика е невероятно да допусне база на Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР