В рамките на днешния ден, Microsoft е успяла за малко

...
В рамките на днешния ден, Microsoft е успяла за малко
Коментари Харесай

Microsoft изпревари Apple по пазарна капитализация

В рамките на днешния ден, Microsoft е съумяла за малко да изпревари главния си съперник Apple като компанията с най-голяма пазарна капитализация в света. Тази въпреки и краткотрайна замяна на местата подсети за дългата история на съревнование сред двете организации, които към днешна дата към този момент са сътрудници в доста области.

В случая от ранните часове на днешния ден Microsoft доближава пазарна капитализация от близо 813 милиарда $, до момента в който Apple се оказва с към един милиард по-евтина. Факт е, че в границите на тази година Apple направи съществено оттегляне, откакто първоначално ѝ се трансформира в първата компания надхвърлила психилогическия предел от 1 трилион $. Microsoft също означи някои спадове дружно с доста други софтуерни компании, само че амплитудата при нея не беше толкоз огромна, най-малко във връзка с доверието на вложителите.



Последният път, когато Microsoft зае лидерската позиция беше през 2010 година, само че в тази ситуация към този момент има и трети състезател – Amazon. Компанията на Джеф Безос към този момент съумя също над надвиши границата от 1 трилион $ капитализация, до момента в който Microsoft е единствената от огромната тройка, която към момента не е съумяла да го направи.

Разбира се, днешните пазарни разбърквания не би трябвало да се преглеждат като дефинитивни или безспорни свидетелства за относителното финансово здраве на фирмите. За сходно оценка е нужна доста по-сложно построена оценка. Но е реалност, че като цяло Apple не оправдава упованията на вложителите в последно време, което идва от пренасищането на пазара с разнообразни модели смарт телефони. По този метод компанията няма по какъв начин да продава толкоз доста устройтва, колкото чакат вложителите. Затова и компанията се концентрира върху печеленето на повече пари от всеки продаден iPhone с по-високи цени на единица продукция и спомагателни услуги и наличие, както и софтуерни абонаменти.

Това не значи, че Apple я грози някаква избрана заплаха. Технологичният колос към момента може да се похвали с високи индикатори в доста връзки. Спадът в пазараната капитализация на компанията демонстрира само, че тя се сблъсква със усложнения при покриване на предварителните упования.

Microsoft също има своите си проблеми, само че в последно време съумя да реализира няколко огромни победи. Нейните услуги Azure и Office 365 процъфтяват, а платформата Xbox, макар че изостава от PlayStation на Sony, непрекъснато търси благоприятни условия да заличи това закъснение посредством разнообразни придобивания. Тя може да употребява и облачната услуга на компанията – Azure – което би ѝ дало избрани преимущества.

Изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела концентрира тактиката на Microsoft върху софтуерните абонаменти и облачните услуги, което до момента се оказва печеливш метод.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР