В рамките на деня в полската столица Варшава ще се

...
В рамките на деня в полската столица Варшава ще се
Коментари Харесай

Във Варшава се провежда донорска конференция за Украйна

В рамките на деня в полската столица Варшава ще се организира донорска конференция, на която би трябвало да бъдат предоставени съответни запаси в помощ на Украйна, предава RFE.

По-рано 27-те водачи на страните от Европейския съюз сътвориха специфичен фонд за разкъсваната от война Украйна като част от дарителска акция.

Досега са обещани 9 милиарда евро, които държавни управления, компании и обособени спонсори са подготвени да дарят за превъзмогване на филантропичната рецесия, породена от съветската офанзива против Украйна, която стартира на 24 февруари. Кампанията има за цел да извърши апела на украинския президент Володимир Зеленски да събере допустимо най-вече пари за хората, които бяха принудени да изоставен домовете си и да търсят леговище в по-безопасни региони на страната.

Европейската комисия разгласи по-рано този месец, че ще даде повече от 1 милиард евро помощ за Украйна, част от които ще бъдат отпуснати на гранични страни, които са приели милиони или стотици хиляди украински бежанци. По-голямата част от помощта на Европейски Съюз, към 600 милиона евро, е предопределена за украинските управляващи и Организация на обединените нации за превъзмогване на филантропичната рецесия в страната. Около 400 милиона са предопределени за страните на границата сред Русия и Украйна, които бяха „ наводнени “ от бежанци. Повечето от тях се насочиха към Полша, която одобри над 3 милиона украинци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР