В рамките на денонощие учител от Плевен получи различни резултати

...
В рамките на денонощие учител от Плевен получи различни резултати
Коментари Харесай

Защо учител от Плевен е под карантина след два отрицателни теста за коронавирус?

В рамките на денонощие преподавател от Плевен получи разнообразни резултати от проучване за КОВИД-19. Първата му проба е позитивна, а идващите две негативни. Въпреки това той е под карантина, фамилията му също.

Вместо да преподава на своите възпитаници, през днешния ден Николай Стоев е заставен да остане у дома. На 14 септември непринудено си направил проучване за COVID-19 в РЗИ. Останал сюрпризиран, когато по телефона му съобщили, че антигенният му тест е позитивен. И тъй като се усеща изцяло здрав, се усъмнил в резултата.

" Отидох при персоналния, беше към 18:00 ч на 14 септември. Личният доктор ми направи тест и пробата ми сподели, че е негативен. Някой от вашите фенове да вижда тук втора чертичка? ", сподели Николай Стоев.

На идващия ден си направил още един тест в частна лицензирана лаборатория за по-голяма сигурност.

" И резултатът беше още веднъж негативен. Редно ли е да ме отклоняват от образователните занимания и моите сътрудници да поемат моята работа, когато аз съм здрав, прав и би трябвало да изляза в болнични? И с този документ, колкото и да звучи несериозно, аз мога да изляза в чужбина ", сподели Николай Стоев.

От здравната ревизия в Плевен обясниха, че това няма по какъв начин да стане, тъй като Николай Стоев към този момент е регистриран в електронната система, а след изследване на контактите му, ще му бъде връчен и документ с наставление за съблюдаване на карантината. Обясниха и на какво се дължи разминаването в резултатите от тестванията.

" Може да има разминаване и в минути, тъй като вирусът е преносим и зависи моментът, в който е взета тестът дали се намира в носоглътката или е минал към този момент и е отишъл надолу в белите дробове ", сподели Николай Стоев.

Здравните инспектори и различен път са се сблъсквали с сходни случаи. Но за правилен постоянно се приема първият тест.

" В случая за законен се счита първият тест, който влиза в националната система за Ковид и защото е приравнен към PCR, към този момент всички следващи негативни проби не са вписани като изключения, които може да анулира карантината и позитивния тест, доктор Николай Деков гл. контрольор в отдел „ Противоепидемичен надзор " в РЗИ-Плевен

Освен това, съгласно доктор Николай Деков, половината от случаите на зараза с делта разновидността протичат безсимптомно.

Автор: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР