В рамките на четири дни, от 23-ти до 26-ти ноември

...
В рамките на четири дни, от 23-ти до 26-ти ноември
Коментари Харесай

Базар на меда и пчелните продукти предстои в Плевен

В рамките на четири дни, от 23-ти до 26-ти ноември 2023 година в Плевен ще се състои Базар на пчелните артикули.

Събитието се провежда от Областен пчеларски съюз – Плевен, кооперация „ Плевен Мед 2023 “ и „ Партнерс Експо “ ООД, под патронажа на кмета на град Плевен, доктор Валентин Христов, който ще открие Базара на пчелните артикули в 10:00 часа на 23-ти ноември.

В пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен, ръководителят на Областния пчеларски съюз доцент Юлиян Станчев изясни, че събитието ще се организира под надпис „ Празник на пчелните артикули.

„ Възстановяваме една традиция, която е прекратена през последните 15 години и считаме, че жителите на Плевен имат потребност да им се подсети за пчелните артикули и за тяхното значение, тъй като у нас продължава да е ниска потреблението и въобще ползата към пчелните артикули “.



Един от акцентите в програмата на Базара на меда и пчелните артикули ще бъде лекция на тематика: „ Пчелните артикули като храна и лекарство “, която ще бъде изнесена в салона на Военен клуб – Плевен от ръководителя на Асоциацията на апитерапевтите в България – доктор Евгени Петков, който е ученик на Медицински университет – Плевен.

Лекцията ще се организира на 25-ти ноември - събота от 10:00 ч., а час по-рано - в 9:00 ч. ще стартира " Европейска медена закуска ", която ще се организира за пръв път в Плевен.

През трите дни във фоайето на читалище „ Съгласие-1869 “ ще работи работилница за деца. Децата ще преглеждат произведения от обичайния интернационален детски конкурс „ Пчеларството – екология и изобилие. Пчелните артикули – здраве и дългоденствие “, като ще могат даизработватсвещи от восъчни основи.

Ще бъде разгласен и Международния годишен детски конкурс на пчеларска тема в границите на Международното пчеларско ревю „ Плевен – 2024 “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР