В рамките на 74-тата сесия на ООН в Ню Йорк

...
В рамките на 74-тата сесия на ООН в Ню Йорк
Коментари Харесай

Румен Радев е настоял за отпадане на визите за българи пред Доналд Тръмп

В рамките на 74-тата сесия на Организация на обединените нации в Ню Йорк президентът Румен Радев и вицепремиерът Екатерина Захариева разясниха присъединяване си в разнообразни политическите формати. Да обвържем стратегическото ни партньорство със Съединени американски щати в областта на защитата с повече американски вложения у нас и отпадане на визите. За това е настоял българският държавен глава пред американския президент Доналд Тръм.


Пред българските медии в Ню Йорк президентът Румен Радев разяснява елементи от диалога си с американския президент Доналд Тръмп по време на формалната вечеря нощес с акцент върху защитата и сигурността, както и общите дейности на двете страни в тази посока.

Много мнения в коридорите на Обединените народи по отношение на обстановката сред Съединените щати и Украйна и началото на процедура по импийчмънт на президента Тръмп. Българските държавен глава не разяснява тази тематика, тъй като " това е вътрешнополитически въпрос ".

Радев даде повече елементи за присъединяване си в световния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг с новината, че към този момент намерено бизнесът по света приказва за нова криза.

Ситуацията в Сирия и Либия беше главен външнополитически акцент по време на всички диалози на вицепремиера Екатерина Захариева.

Заради смяна на програмата на общия спор на следващия ден в Организация на обединените нации, речта на българския президент от трибуната на Общото заседание ще бъде към 17:00 българско време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР