В рамките на 48 часа македонският държавен глава за втори

...
Велизар Енчев: За 48 часа македонският президент за втори път атакува България! Ако и сега не реагираме, значи сме държава "втора ръка"

Снимка: Facebook

Коментари Харесай

Велизар Енчев: За 48 часа македонският президент за втори път атакува България! Ако и сега не реагираме, значи сме държава „втора ръка“

В рамките на 48 часа македонският държавен глава за повторно нападна България и към този момент е солист №1 в антибългарския хор на македонисткия хайлайф. Така написа университетският учител, публицист и някогашен офицер от външното разузнаване Велизар Енчев в пост във Facebook. Той разкрива новата провокация от Пендаровски и приканва още веднъж за реакция от страна на България.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

ПЕНДАРОВСКИ С Народоосвободителна въстаническа армия БРУТАЛНА АТАКА КЪМ БЪЛГАРИЯ
ВСЪЩНОСТ КОЙ Е ЧЛЕН НА Европейски Съюз: БЪЛГАРИЯ ИЛИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ?
В рамките на 48 часа македонският държавен глава за повторно нападна България и към този момент е солист №1 в антибългарския хор на македонисткия хайлайф. В отговор на питане на македонската държавна осведомителна организация МИА за неговия коментар на реакцията на българското Министерство на външните работи, която бе в отговор на позицията му за битие на „ македонско малцинство “ в България, президентът Стево Пендаровски повтори тезата си по този начин: „ Съществуването на македонско малцинство в България е реалност, доказан от решенията на съда в Страсбург… “
Ако и в този момент не изтеглим „ за съвещания в София “ българският дипломат в Северна Македония, с цел да протестираме и демонстрираме неотстъпчивост както пред все по-агресивния македонизъм, по този начин и пред все по-толерантните към Скопие интернационалните институции, значи нямаме дипломация и сме страна с стеснен суверенитет.

Ако Народното събрание не излезе с декларация против позицията на Пендаровски, погазваща българо-македонския контракт от 2017 година и обезсилваща така наречен „ План Макрон “, с който чинно пуснахме Македония в Европейски Съюз, значи сме страна „ втора употреба “ в Европейски Съюз.

Ако президентът Румен Радев не реагира остро на ескалиращите малцинствени искания към България, значи имаме не държавен глава, а зависещ на метрополията губернатор.
Всъщност кой е пълновръстен член на Европейски Съюз и кой занапред кандидатства за участие: България или Северна Македония?
–––––
Апропо, през 2019 година, година след подписването на Преспанското съглашение сред Скопие и Атина, Би Би Си взриви гърците с изказванието за „ македонско малцинство “ в Гърция. Премиерът Алексис Ципрас отговори по този начин:
„ Преспанското съглашение удостоверява по формален и интернационално обвързващ метод, че въпрос за съществуването на „ малцинство “ в Гърция не стои – нещо, което Северна Македония е приела с подписа си и с декларациите си… “

Такъв би трябвало да е и българският отговор на Пендаровски.

Само би трябвало да сменяем „ Преспанското съглашение “ с „ Българо-македонското съглашение от 1 август 2017 година “. И нотата ни до Скопие ще наподобява по този начин:
„ Българо-македонското съглашение от 2017 година удостоверява по формален и интернационално обвързващ метод, че въпрос за съществуването на „ малцинство “ в България не стои – нещо, което Северна Македония е приела с подписа си и с декларациите си… “

 

 

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР