„В рамките на 46-я парламент - след изборите на 11

...
„В рамките на 46-я парламент - след изборите на 11
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Пред нас стоят важни за решаване задачи и ни е необходим здрав разум, а не политически игрички

„ В рамките на 46-я парламент - след изборите на 11 юли и без да има никаква управническа структура беше призната актуализация на бюджета. Независимо от всичко актуализацията мина, тъй че това в комисията от през вчерашния ден е играта на Има Такъв Народ да показват нещо. Но в зала е доста по-трудно да се обявиш против ограниченията, които са залегнали в бюджета.” Това сподели националният представител от “БСП за България” Александър Симов в ефира на Euronews.

По думите му в идната актуализация на бюджета са залегнали значими хрумвания и политики, които са нужни на страната в идващите 6 месеца. „ Предстоят доста проблеми, на които би трябвало да се реагира и гласуването срещу в зала ще има тежка политическа цена за тези, които не изкарат съответни причини за какво не поддържат актуализацията на бюджета”, добави Симов и акцентира, че не изключва разновидността от „ Има подобен народ” да поддържат актуализацията в зала, макар че на комисия не са го създали.

„ Изненадах се от държанието на Има Такъв Народ. Според анализаторите през последния месец се предвиждаше, че държавното управление ще се разтресе по някаква сериозна причина, да вземем за пример като рецесията в Украйна, само че истината е, че всичко стана по българския метод. Накрая рецесията пристигна поради пари, тъй като това е в основата на всичко – отхвърли да се дават спомагателни пари на районното министерство за пътищата, за разплащане с компаниите на Бойко Борисов.”, безапелационен бе социалистът по отношение на обстановката с напускането на един от съдружните сътрудници.

Симов съобщи, че в основата на съществуването на политическите партии е те да се явяват на избори и би трябвало да черпим от опита през миналата година, когато 3 пъти правихме парламентарни избори. „ Ако в този момент създадем предварителни избори съм сигурен, че след тях ръководство няма да има. Според социолозите 8 партии ще влезнат при нови избори и това в допълнение ще усложни положението”, сподели още той.

„ Въпросът е кардинален и политически. В актуализацията са заложени съответни политики и ще забележим дали може да се сформира болшинство към тях. Преди да впуснем страната по пързалката на предварителните избори е значимо да опитаме и това”, добави Симов за рисковете пред България, в случай че не бъде открит консенсус и акцентира, че намира държанието на Слави Трифонов за необяснимо, тъй като няма логичност в това Има Такъв Народ от 2 месеца да са знаели за готвено изменничество във връзка с РСМ и да са мълчали толкоз доста време.

„ Има кардинална сделка, която е реализирана сред 4-те партии във връзка с Македония. Това е последното решение да бъде взето от Народното събрание и аз нямам терзания в тази посока, тъй като в зала няма да има нужния кворум за рухване на ветото”, съобщи депутатът от левицата във връзка ветото на страната ни за присъединението на РСМ към Европейски Съюз.

В умозаключение Александър Симов сподели, че единствено за усвояването на парите от Плана за възобновяване и резистентност са нужни промени в 20 закона и разгласи, че всеки може да си прави политически игрички, само че пред България има задания, които трябват да се извършват. „ И в случай че това не се случи ние ще бъдем доста по-зле, в сравнение с сме сега. Необходим ни е повече прагматизъм и здрав разум”, довърши той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР