В рамките на 2019 и 2020 г. ЕРП Север извърши

...
В рамките на 2019 и 2020 г. ЕРП Север извърши
Коментари Харесай

ЕРП Север инвестира 3,2 милиона лева в рехабилитацията на подстанция Варна Изток

 В рамките на 2019 и 2020 година ЕРП Север извърши огромна рехабилитация на подстанция Варна Изток. Подстанцията е от основно значение за електрозахранването на Варна, като доставя с електричество повече от 40 000 семейства в града. През 2021 година следва доставката и монтажът на нов силов трансформатор с мощ 50 MVA в подстанция Варна Изток, с което общата инвестиция в плана възлиза на 3,2 милиона лв..

Дейностите по рехабилитация на оборудванията в подстанцията са част от капиталовата стратегия на електроразпределителното сдружение. Те включиха изцяло възобновяване на откритата разпределителна уредба (ОРУ) 110kV, създаване на нова двойна шинна система, дружно с прилежащите уреди и стоманените поцинковани портали. След направените усъвършенствания уредбата е оборудвана с 8 напълно нови елегазови прекъсвачи, 21 разединители, 12 напреженови трансформатори и 18 токови трансформатори.

Проектите на ЕРП Север, заложени в капиталовата стратегия на сдружението, подлежат авансово на деликатен експертен разбор. Целта е да бъдат обхванати места с нараснало ползване и нужда от рационализация на оборудванията. С осъществяването на плануваните капиталови планове, реализацията на редом протичащата ремонтна стратегия и осъществяването на неотложни действия по мрежата, ЕРП Север се грижи да обезпечава качествено електроснабдяване на своите клиенти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР