В рамките на 15 сегмента (рунда) от по 3 минути

...
В рамките на 15 сегмента (рунда) от по 3 минути
Коментари Харесай

НА ЖИВО - Антон Хекимян и Васил Терзиев в дебат от 15 рунда по 15 ключови теми

В рамките на 15 сегмента (рунда) от по 3 минути всеки, претендентите за кметове Васил Терзиев и Антон Хекимян ще имат опция да показват позициите си по 15 основни тематики, свързани с развиването на града.

Това ще се случи в първия спор за София онлайн по Дарик радио.

По-малко от месец преди изборите на 29 октомври, Дарик ще бъде хазаин на първия формален спор сред претендентите за кметове на двете обединения, получили най-вече гласове на последните избори за Народно заседание — Антон Хекимян, претендент за кмет на София на ГЕРБ-СДС и Васил Терзиев, претендент за кмет на София на “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”.

Дебатът ще се излъчи от 10:00 часа на 7 октомври, събота, а негов водещ ще бъде Константин Вълков, програмен шеф на Дарик радио.

Кой е Антон Хекимян?

Той е български публицист от арменски генезис, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV от 21 декември 2020 година до 22 септември 2023 година След довеждане докрай на междинното си обучение стартира да следва публицистика. Започва работа в bTV още до момента в който учи в Софийския университет.

Като студент в първи курс той започва в медията като стажант през 2003 година, а от 2004 година е кореспондент в утринния блок на малкия екран. През септември 2013 година става водещ на съботно-неделния утринен блок на bTV „ Тази събота и неделя “.

От 2 юни 2014 година води утринното предаване „ Тази заран “ по bTV до 26 февруари 2021 година

От 21 декември 2020 година Антон Хекимян е шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ на bTV на мястото на Венелин Петков.

На 23 септември 2023 година Хекимян заяви в своя Facebook профил, че напуща bTV след 19 години трудов стаж в малкия екран. Два дни по-късно бепе повдигнат от ГЕРБ за кандидат-кмет на София.

Кой е Васил Терзиев?

Той е бизнесмен и вложител. Терзиев е един от създателите на сполучливата българска софтуерна компания " Телерик ", продадена преди близо десетилетие на рекордната по това време сума от 262,5 млн. $. Доскоро беше сътрудник във фонда за рисково вложение " Илевън ". Инвестирал е в започващи компании и е подпомагал просветителни начинания.

Терзиев няма никакъв опит в политиката. Рядко е заемал обществено политически позиции. Изключението е присъединяване му в проява в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков предишното лято, когато то беше свалено с избор на съмнение.

Терзиев е най-популярен като един от създателите на една от най-успешните български софтуерни компании " Телерик " (Telerik). Той основава компанията през 2002 година дружно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев, а нейната продажба на американската софтуерна компания " Прогрес " (Progress) за 260 млн. $ през 2014 година е най-голямата сходна договорка в българския софтуерен бизнес в оня миг. След продажбата на " Телерик " Терзиев стартира да влага в започващи компании. Той е бил член на управителния съвет на просветителната организация “Заедно в час ”, както и на Американския университет в България.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР