В рамките на 10 дни на територията на област Враца

...
В рамките на 10 дни на територията на област Враца
Коментари Харесай

КАТ-Враца с мащабна акция по празниците, ударно снимат джигитите и през нощта

В рамките на 10 дни на територията на област Враца катаджиите са засекли извънредно огромен брой нарушавания на скоростта, като единствено през нощните часове за интервала са били хванати 221 водачи да карат с превишена скорост, заяви преди минути началникът на бранш „ Пътна полиция “ Янко Харалампиев.
Той напомни, че по отношение на идните коледни и новогодишни празници от КАТ-Враца са планувани всеобщи акции на пътя. Белите фуражки излизат стремително по пътищата в региона още в понеделник.
От 23 декември до 1 януари ще бъде проведена огромна акция „ Алкохол, опиати и недееспособност “, а през останалото време катаджиите ще наблюдават под лупа скоростта, с която карат водачите.
Традиционно от "Пътна полиция " ще завишат контрола за нарушаванията, които въздействат на сигурността на пътя, които са: несъобразена скорост, погрешно изпреварване, недееспособност и приложимост на алкохол и наркотични субстанции.
Харалампиев добави, че водачите би трябвало да са деликатни, когато подхващат пътешестване към курорти и други обитаеми места, както и че по време на празниците има натоварен трафик на товарни коли.
Припомняме, че предходната година, по време на коледните и новогодишните празници на територията на област Враца са настъпили леки 6 пътнотранспортни катастрофи и 1 тежко. При случаите не е имало убити хора, а един жител е потърпевш.
От „ Пътна полиция “ предлагат да се ревизира техническата редовност на транспортното средство и пътуването да се съобрази с прогнозата за времето. Шофьорите би трябвало да се осведомят авансово за въведените ограничавания на определения маршрут, а при несъответствуваща пътна конюнктура да не подхващат пътешестване, в случай че не е извънредно неотложно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР