В Раковски, където очакват папа Франциск в понеделник, още от

...
В Раковски, където очакват папа Франциск в понеделник, още от
Коментари Харесай

В очакване на папата: Армия от полицаи в Раковски

В Раковски, където чакат папа Франциск в понеделник, още от през днешния ден има войска от служители на реда и пожарникари. Въпреки внушителният брой на силите на реда, от полицията дават обещание, че всеки, които желае да види светия отец, ще може да го направи.

В Раковски чакат към 20 000 души . Министерство на вътрешните работи към този момент пазят в загадка броя на служителите на реда, които ще бдят за сигурността, само че се знае, че подкрепление ще има и от други градове.
Раковски се приготвя за визитата на папа Франциск Ключовите поправки на улиците към този момент се случиха, приготвяме града да му придадем едно пролетно и празнично въодушевление, сподели кметът Павел Гуджеров
„ Достъпът до църквите ще бъде организиран със съответните пропуски, тези пропуски са ангажимент на Нунциатурата и на Министерски съвет, те към този момент са раздадени”, изясни старши комисар Атанас Илков, шеф на ОД на МВР-Пловдив.

Представителите от Ватикана държат папата да е измежду хората.

„ Той е човек, който разчупва протокола, не бих бил сюрпризиран, в случай че в някакъв миг на площада слезе от папамобила и мине около хората”, разяснява Павел Гуджеров, кмет на Ракавоски

Осигурени са паркинги за близо 4 000 автомобила . Пътят сред квартал „ Секирово” и „ Генерал Николаево” ще бъде затворен за прекосяване след 9 часа.
Забраняват паркирането към „ Александър Невски ” поради визитата на папа Франциск Забраната влиза в действие от довечера
Магазините и заведенията за хранене по основната улица и покрай църквите също ще бъдат затворени от рано сутринта на 6 май.

С пропуски в църквите ще могат да влязат не повече от 1500 души. А на площада ще имат опция да дойдат всички - само би трябвало да преминат през специфичните пунктове.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР