В ръководството на БСП около Корнелия Нинова са само зелени

...
В ръководството на БСП около Корнелия Нинова са само зелени
Коментари Харесай

Петър Витанов: В ръководството на БСП са зелени еуглени, чехълчета, фикуси

В управлението на Българска социалистическа партия към Корнелия Нинова са единствено " зелени еуглени, чехълчета, фикуси ". Това сподели в предаването евродепутатит Петър Витанов, който към този момент не е част от Българска социалистическа партия.

" Аз не се разбирам с ръководствто. Няма да приема да бъда номинран от тях. Това ръководсто е един ръководител, привързан с приватизация, различен някакъв политолог. Там са останали хора, които са неспособни да мислят ", сподели Витанов.

Той загатна съответно няколко имена, като да вземем за пример Кристиян Вигенин, който съгласно него е безконечен любим на всички управления и Георги Свиленски, който от 10 години е народен представител, а преди този момент 10 години е бил общински консултант.

" 5 месеца на пазара на труда общо за двамата. Не са излизали на пазара на труда, те са на хранилката ", казз Витанов.

Според него става дума за десетина души, чиято съществена цел е да се възпроизведат, без да се интересува от лявото.

" Седят до момента в който могат ", сподели Витанов.

Той посочи, че Крум Зарков е бил остракиран.

" Има един, дето раздава морални оценки, осъден по световен закон ", сподели още Витанов, явно визирайки Румен Овчаров.

Витанов е уверен че Българска социалистическа партия държи ключа към обединено ляво, само че то би трябвало да е проверопейско ляво.

" Лявото се е докарало до там, докъдето беше дясното в средата на първото десетилетие на XXI в. Тече атомизация. Българското ляво е в тежка рецесия. Част от проблемите се дължат на управлението ", сподели още Витанов.

И добави, че Българска социалистическа партия в този й тип паразитира върху гръба на дисциплинираните се възрастни гласоподаватели и не може да привлече  младежи.

" Влиянието на традиционната голяма лява партия е все по-свито. Лявото е стремеж към повишение на общото благосъстояние на хората. Аз съм против този зверски нацонализъм. Когато отидеш на терена на националистите, няма по какъв начин да го спечелиш. Фокусът на Българска социалистическа партия е доста друг.

Трябва да се върнем и към класовите проблеми. Защо не се промени данъчната система с прогресивно облагане? Искаме обществения европейски модел. Само че не предлагаме друго преразпределение. Една естествена левица би трябвало да го прави. Бой по другите, ненавист - не може това да е смисъла на лявото ", сподели още Витанов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР