В Раднево министрите на икономиката и финансите се срещат със

...
В Раднево министрите на икономиката и финансите се срещат със
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев обсъждат бъдещето на Мини Марица-изток

В Раднево министрите на стопанската система и финансите се срещат със синдикатите в " Мини Марица-изток ". Срещата е по искане на двамата министри.

Хората желаеха да бъдат непокътнати работните места в " Мини Марица-изток " на въглища, които обезпечават препитанието на хиляди жители, както и да бъде непокътната енергийната самостоятелност на България до привършване на количествата.

Те желаеха от двамата министри преразглеждане на позицията на България пред Европейската комисия по поетите задължения по Зелената договорка, както и централите от комплекса на " Марица-изток " да бъдат включени в Плана за възобновяване и резистентност посредством въвеждането на нови технологии за работа с въглища.

" Маришкият басейн дава към 40% от електрическата енергия на страната и това са наши 40%. Те не са с вносна суровина. Много е значимо да си останат тези 40% наши ", сподели финансовият министър Асен Василев.

" За нас хората са доста значимо нещо. Говорим за над 10 000 индивида работещи или 20 000 с техни фамилии. Една от нашите цялостни хрумвания е, че не можем да вършим проекти единствено въз основата на тактики. Затова сме и тук на място и дискутираме ", изясни служебният министър на стопанската система Кирил Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР