В работните колективи до 7 души може да се допусне

...
В работните колективи до 7 души може да се допусне
Коментари Харесай

Без маски в офиси и търговски обекти с до 7 души, ако са ваксинирани или преболедували COVID

В работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от условието за носене на защитна маска. Това излиза наяве от нова заповед на министъра на здравеопазването .
Това ще става по преценка на работодателите, органите по назначение и физическите и юридически лица - притежатели или шефове на обекти с публично предопределение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на жителите. Условието е всички лица да са имунизирани против COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната зараза.
 Здравният министър утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз Здравният министър утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз
Със своя заповед министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров утвърди образците за Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз (EU DIGITAL Коронавирус...
По смисъла на заповедта за " имунизирано против COVID-19 “ се приема лице със приключен имунизационен курс против COVID-19, удостоверено с Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за имунизация и минал 14-дневен интервал, считано от датата на слагане на последната доза. За " преболедувало COVID-19 “ се приема лице с лабораторно потвърден COVID-19 с PCR проучване или с бърз антигенен тест, за интервала от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на извършеното проучване, за което лицето е било в домашна или болнична изолираност, удостоверено с наставление на съответната районна здравна ревизия, или с Цифров Коронавирус документ на Европейски Съюз за преболедуване на COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР