В работната среща, освен експерти от Предприятието, участваха представители на

...
В работната среща, освен експерти от Предприятието, участваха представители на
Коментари Харесай

На работна среща в ЮЗДП обсъдиха готовността за борба с пожарите през 2024 г.

В работната среща, с изключение на специалисти от Предприятието, участваха представители на Изпълнителната дирекция по горите, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, районните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил и София, както и представители на РД „ ПБЗН “ в Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Целта на срещата беше да се ревизира готовността и да се вземат превантивни ограничения за предотвратяването на пожарите в горите.

Пред комисиятабеше показана информация за осъществяването на мероприятията за 2023г. и проектите за отбрана на горските територии от пожари през актуалната година.

Предприятието разполага с 32 високопроходими автомобила, снабдени със системи за пожарогасене, както и 9 броя пожаронаблюдателни кули. На този стадий ЮЗДП има нужда само от закупуването на защитни дрехи и персонални защитни средства за част от чиновниците, участващи в гасенето на горски и полски пожари.

Беше докладвано, че е извършено образование на 90 чиновници на ЮЗДП - ръководители на профилирани групи за гасене на горски пожари в Центъра за образование на Групово дело ПБЗН в град Монтана.

Подробен отчет за осъществяването на ограниченията и плануваните мероприятия за отбрана на горските територии от пожари направи инж. Петко Ангелов, шеф отдел „ Опазване на горски територии “. Той уточни, че във всяко териториално отделение наЮЗДП се изготвят годишни проекти за отбрана на горските територии от пожари, които са обезпечени със средства от стопанската активност на предприятието.

Комисията одобри показаната документи на годишните проекти за отбрана на горските територии от пожари в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП, като в период до 10 юли ще се реализира спомагателен взаимен надзор за осъществяването на плануваните мероприятия и спазването на разпоредбите за пожарна сигурност в горските територии в ДГС и ДЛС.

От Агенцията по горите напомнят, че по време на пожароопасния сезон е неразрешено паленето на огън в горските територии, с изключение на на обособените за задачата места, както и на по малко от 100 м от границите на горите. При пораждане на пожар би трябвало да се подаде неотложно сигнал на единния европейски номер за незабавни повиквания 112.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР