„В работата си не решавам нищо спонтанно. Много обмислено е

...
„В работата си не решавам нищо спонтанно. Много обмислено е
Коментари Харесай

Боил Банов: Не сме решили спонтанно да забраним посещението на кина и театри


„ В работата си не вземам решение нищо непринудено. Много премислено е това предложение и то е обвързвано с дублирането на двата вируса. Грип Б, поради който учениците са във почивка, сега, в който се съчета с първи случай на ковид, тези ограничения са наложителни и най-адекватни”, изясни пред NOVA министърът на културата Боил Банов.

„ Аз не издавам заповедта за това, кой би трябвало да бъде глобен. Това е работа на здравните органи. Вероятно РЗИ могат да ревизират и да реагират. Грип Б е ключът. При поява на ковид и грип от вид Б тези ограничения за наложителни, съответни и безспорни. Когато грипната вълна отмине, ограниченията ще се преразгледат. Съчетанието на тези два вируса прави заплахата доста огромна. Здравето на хората е преди всичко. Целта е да не стане като в Италия. Целта е превантивно да отблокираме най-малко единия вирус.

Той моли към всички да се съобразят с ограниченията, които съгласно него няма да траят дълго.

„ Театрите няма да бъдат лишени от нищо. Те ще имат опцията да наваксат. Ако има условия и нещо огромно стартира да навлиза. Ако би трябвало да се взимат по-сериозни ограничения, тогава ще се обмислят разновидностите за компенсиране на всички в тази среда”, изясни Банов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР