В работата с Мирослав Боршош като директор на НДК не

...
В работата с Мирослав Боршош като директор на НДК не
Коментари Харесай

Томислав Дончев спорил с подсъдимия Боршош за ремонтите на НДК

В работата с Мирослав Боршош като шеф на НДК не се получи тази екипна работа, с която съм привикнал, сподели вицепремиерът Томислав Дончев и си спомни, че с Боршош главно си писали писма. След като даде показания по делото против някогашния шеф на НДК, Дончев изясни, че е привикнал, когато работи с някого, да се обединят към някакви цели и да имат общо схващане за нещата. Това не се получило с Боршош още първоначално.

Имали сме разногласия доста пъти по разнообразни тематики, в това число отвън европредседателството и за метода по който се ръководи НДК. Имах терзания, че разноските са в ритъм, който не подхожда на приходите. Така се натрупаха дефицити. А за част от тях по този начин и не получих документи, сподели Дончев, представен от Българска телеграфна агенция.

Дали обаче парите, целево планувани за ремонта на НДК, са харчени за заплащане на ток, би трябвало да откри експертиза. Имало опция тези средства да се употребяват нецелево, само че по-късно да бъдат обезщетени от други доходи. Това не се смятало обезателно за нарушаване, изясни вицепремиерът.

Бившият министър за европредседателството Лиляна Павлова съобщи в правосъдната зала, че били подписани контракти за поправки. При посещаване в НДК обаче се оказало, че през избрани интервали имало проблеми поради забавени заплащания.

Павлова изясни, че не цялата постройка на НДК е била планувана за ремонт, а близо половината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР