В работата на всички Окръжни и Районни прокуратури, влизащи в

...
В работата на всички Окръжни и Районни прокуратури, влизащи в
Коментари Харесай

Предприети са действия срещу 116 лица във връзка с новообразувани и активизирани разследвания за разпространение на наркотици в АР – Варна

В работата на всички Окръжни и Районни прокуратури, влизащи в обсега на Апелативен регион-Варна, през последните месеци беше подложен акцент върху активността им по каузи за разпространяване, държане и приложимост на на наркотични субстанции, както и за ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и/или неразрешени вещества.

Тревожната наклонност за забележителен растеж в записаните закононарушения, свързани с опиати, беше регистрирана и бяха подхванати незабавни дейности по разбор на обстановката, набелязване на съответни ограничения за противопоставяне и осъществяване на тези ограничения взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи по места за реализиране на общата за всички цел – гарантиране сигурността и спокойствието на жителите.

В началото на месец ноември се организира районно заседание по самодейност на административния началник на Апелативна прокуратура-Варна, а по-късно Окръжните прокуратури във Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Шумен бяха домакини на работни срещи в съответните регионални градове. Бяха набелязани шест групи закононарушения, за които се сътвориха взаимни екипи сред органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Задачите им са разбор, оценка и непрекъснат мониторинг на наличните данни за закононарушения по линия на проведените незаконни групи, разпространяването на наркотични субстанции, мигрантския напън, телефонните измами, битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта.

Във връзка с предписание на основния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по досъдебни производства за разпространяване на наркотични субстанции в региона на Апелативна прокуратура-Варна има 58 лица привлечени към наказателна отговорност по отношение на следствия, работата по които е била засилена след открити нови обстоятелства и условия. 7 от тях са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение след внасяне на искане за налагане на най-тежката такава – „ задържане под стража “. По активизираните каузи са осъществени и 12 претърсвания и изземвания.

Общият брой на новообразуваните в хода на профилираната интервенция досъдебни производства е 42. Извършени са 28 броя претърсвания и изземвания. Задържаните по ЗМВР лица са 58, като 7 от тях са привлечени в качеството им на обвинени.

Целта на общите дейности на прокуратура и полиция е противопоставяне на закононарушенията, свързани с разпространяването, държането и приложимост на наркотични субстанции, които съществено заплашват българските жители. Създадена е организация за бързо и предпочитано следствие на случаите, по които се правят инспекции за откриване на закононарушенията, навреме ангажиране на наказателната отговорност и налагане на обективни санкции в най-кратки периоди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР