В работата ми като професионален коуч съм срещала много лидери,

...
В работата ми като професионален коуч съм срещала много лидери,
Коментари Харесай

Никакви тревоги повече!

В работата ми като професионален коуч съм срещала доста водачи, които страдат от високи равнища на тревога. Ако обаче сме почтени със себе си и един към различен, ще признаем, че всеки човек изпитва безпокойствие в разнообразни моменти на своя живот. Аз се старая да давам на клиентите си нужните принадлежности, с цел да овладеят тези усеща, защото в случай че бъдат пренебрегнати те могат да нанесат големи вреди на способността им да вземат решения и на общата им работливост. Ето няколко техники за ръководство на тревогата:

Признайте възприятията си

Тревожността в никакъв случай не се повява без причина. Важно е да положите старания, с цел да разберете за какво изпитвате безпокойствие. Пренебрегването на тези страсти с вярата, че те просто ще отминат от единствено себе си, не оказва помощ. Единствения метод да се справите с тях е да признаете, че ги изпитвате, и да предприемете съответни дейности.

Не се винете за това, че изпитвате тревога

Не е извънредно възприятието на безпокойствие да върви ръка за ръка с яд, доста постоянно ориентиран към самите нас. Най-добрият метод да намалите напрежението е като го приемете, само че отхвърлите концепцията, че носите някаква виновност за възприятията си. Колкото повече пробвате да контролирате тези си страсти, толкоз по-силни стават те. За това би трябвало просто да ги приемете и да продължите напред.

Разберете какъв е вашия модел на безпокойствие

При множеството от нас възприятието на тревога следва избран модел. Той може да е от сорта на - стрес, който води до боязън, който води до безпокойствие. Може нещо да не протече по метода, по който сте се надявали, това да ви разгневи и надлежно да ви накара да се безпокоите. Научете се да виждате моделите в всекидневието си, с цел да разберете кои страсти и събития водят до безпокойствие.

Разпознайте знаците за тревога

Когато чувствате безпокойствие, обърнете внимание на физическите реакции на вашето тяло. Много постоянно те работят като система за ранно предизвестие, че следва да бъдете залети от вълна на тревога. Може да става въпрос за възприятие за катурване на стомаха, напрежение в раменете или некадърност да се концентрирате. Когато се научите да разпознавате физическите признаци на тревогата ще можете да реагирате, преди тя да ви завладее.

..........

 Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР