В путинския стил е да обвини Украйна за убийството на

...
В путинския стил е да обвини Украйна за убийството на
Коментари Харесай

Москаленко: В стила на Путин е да обвини Украйна за убийство...

В путинския жанр е да упрекна Украйна за убийството на Дария Дугина. Това сподели по Нова телевизия Н. Пр. Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в България. Той попита каква е ролята на Украйна в този атентат. “Да не забравяме, че Русия атакува Украйна без причина и води война с нея още от 2014 година, когато анексира Крим и влезе в Донбас ”, сподели Москаленко. 

Той предизвести, че офанзивата против Украйна въздейства на цяла Европа. 

Москаленко цитира президента Зеленски и изрично сподели, че мирни договаряния с Русия са вероятни единствено тогава, когато се отдръпват съветските войски от украинска територия - в това число Крим и Донбас. “Чак тогава ще можем да приказваме за мирни договаряния. Дотогава те няма да са вероятни ”, безапелационен бе посланикът на Украйна у нас.

Според него е невероятно “замразяване ” или отсрочване във времето на войната, тъй като “това ще бъде една отмора за тях за прегрупиране на сили и продължение на своите захватнически и империалистически дейности ”. 

Той прикани Европа да осъзнае, че “страхове и опасности от нуклеарна опасност съществуват ”. По думите му отхвърли опасността за използването на нуклеарно оружие да е блъф. “Как може да е блъф, откакто съветските войски завзеха Запорожката АЕЦ и обстрелват градове от нея ”, сподели Москаленко и добави: “Освен това, те обстрелват и самата централа и след това упрекват украинските сили ”. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР