В пустинните райони на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в Дубай

...
В пустинните райони на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в Дубай
Коментари Харесай

Градушка колкото орех се изсипа в пустиня при 46-градусова жега ВИДЕО

В пустинните региони на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в Дубай и Шарджа валя пороен дъжд с едра градушка, а температурата на въздуха надвиши 40 градуса по Целзий.

Според Националната метеорологична работа на ОАЕ пороен дъжд с огромна градушка е бил маркиран в регионите Муркваб в Дубай и Млейха в Шарджа.

На фона на неприятната видимост заради дъжда, синоптиците от Обединените арабски емирства предизвестиха водачите за нараснала заплаха по пътищата в някои региони на Шарджа, а също по този начин особено означиха заплахата от дъжд за жителите на град Ал Айн в столичното емирство на Абу Даби, където във вторник, 13 септември, беше записана най-високата температура на въздуха в страната - 46,2 градуса.

Тази година в страните от Персийския залив повече от един път са следили метеорологични феномени, непредвидени за горещия сезон, а такива аномалии са маркирани няколко пъти в ОАЕ. Така през юли 2022 година в продължение на няколко дни в Обединените арабски емирства падна най-голямото количество дъжд за последните 27 години, което докара до образуването на кални потоци, които доведоха до гибелта на няколко души.



Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР