В публикуваната днес класация Impact Rankings 2021 на Times Higher

...
В публикуваната днес класация Impact Rankings 2021 на Times Higher
Коментари Харесай

Софийският университет е класиран в престижен световен рейтинг

В оповестената през днешния ден ранглиста Impact Rankings 2021 на Times Higher Education (THE) Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ е класиран на 601-800 място от 1 115 университета в света.

Рейтингът прави оценка достиженията на университетите в осъществяване на световните цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации.

Софийският университет е класиран в осем от тях: здравословен метод на живот и стимулиране на благосъстоянието, качествено обучение, тъждество сред половете, налична и чиста сила, заслужен труд и стопански напредък, устойчиви градове и общности, дейности по отношение на климатичните промени и партньорство за стабилно развиване.

Методологията на класацията употребява деликатно тествани знаци, които дават изчерпателно и уравновесено съпоставяне на четири обширни области: научни проучвания, ръководство на запаси, обсег и преподаване.

Софийският университет е класиран на 601-800 място по индикаторите здравословен живот и стимулиране на благосъстоянието и партньорство за стабилно развиване, на 401-600 място по този за качествено обучение, на 301-400 място по индикаторите тъждество сред половете, налична и чиста сила, заслужен труд и стопански напредък и устойчиви градове и общности, а по индикатора дейности по отношение на климатичните промени заема място 201-300, оповестяват от СУ " Св. Климент Охридски ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР