В публикация от миналата седмица „Труд“ разкри, че фирмата, списваща

...
В публикация от миналата седмица „Труд“ разкри, че фирмата, списваща
Коментари Харесай

Страшен скандал! „Биволъ“ си е напазарувал евтини имоти по същата схема като „Апартаментгейт“

В обява от предходната седмица „ Труд “ разкри, че компанията, списваща уеб страницата „ Биволъ “, благосъстоятелност на Асен Йорданов и брачната половинка му Алберта Алкалай, си е купила през 2015г.

1125 квадрати метра гора за „ крупната сума “ от 100 лв., а „ публицистите “ Асен Йорданов и Атанас Чобанов на собствен ред са си напазарували евтини парцели по безусловно същия метод, като „ отстреляните “ от тях властимащи в „ Апартаментгейт “. Нещо повече, в тези нотариални актове е уговорена и наказателна клауза, която съответствува със схемата, по която брачната половинка на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов е прикрила фактически платената „ под масата “ цена, написа "Труд " в нова разработка по тематиката.

Това даде мотив във фейсбук да се развихри същинска стихия, в която и Чобанов и „ Биволъ “ упрекнаха вестника, че основава компромати и твърди лъжи. Като медия, която държи на обстоятелствата, за разлика от елементарния рекет, който явно практикува „ Биволъ “, публикуваме и трите нотариални акта, с които „ Труд “ разполага – за покупката на гората от „ Бивол “ ООД и за двете дворни места в село Зелено дърво от Асен Йорданов.

От компютърната извадка от системата на Имотния указател пък се вижда напълно ясно, че материалният интерес за вилата и дворното място от 1.3 декара на Атанас Чобанов е 0 лв., което е в несъгласие с оповестената от него първа страница от нотариален акт във фейсбук-профила му, че цената на покупката е била 8000 лв..

















Справка за цените, оповестена през 2016г. не къде да е, а в присъдружния на „ Биволъ “ уебсайт „ Медиапул “, благосъстоятелност на някогашната говорителка на Иван Костов Стояна Георгиева пък свидетелства, че междинната цена, по която страната е изкупувала гори, директно след договорката на „ Бивол “ ООД, е 517 лв.. Всички документи ясно демонстрират няколко неща:

1. Посочената цена от 100 лв. в договорката за покупка на 1125 квадратни метра гора, няма по какъв начин да дава отговор на фактически платената от купувача „ Бивол “ ООД. Напротив, защото се касае за договорка сред два частни субекта, сигурно същинската цена надалеч е надхвърлила освен записаната в нотариалния акт, само че и междинната държавна изкупна цена от 517 лв. за декар.

2. Може да се твърди напълно обосновано, че щом в интерес на Асен Йорданов е уговорена наказателна клауза, която надвишава над 10 пъти публично записаната в нотариалните актове цена, то действителната продажба на двете дворни места в село Зелено дърво не е за смешната сума от 2410 лв., фигурираща в актовете, а за общо 25 510 лв., от които „ на мрачно “ са цели 23 100 лв. и върху тях не са платени налози и такси.

3. В имотния указател, като веществен интерес върху който е изповядана договорката на Атанас Чобанов попада сумата от 0 лв. и това е безспорен факт. Така излиза наяве, че опитите за оправдания на „ проверяващите публицисти “ Чобанов и Йорданов и нервността им, когато се оказа, че „ разобличителите “ внезапно се трансформират в разобличени, звучат изцяло неуместно на фона на многомесечното практикуване от тяхна страна на тематика „ парцели “, „ жилища “, „ ниски цени “ и „ морал “.

Защото когато се мери с критерий, още повече с искания да бъде журналистически подобен, то той би трябвало да е идентичен за всеки, в това число и за мерещия. Другото би било елементарна операция и извършване на поръчка, а жертвата е цялото ни общество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР