В публичното пространство подаването на моята оставка беше свързано с

...
В публичното пространство подаването на моята оставка беше свързано с
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Оставката ми няма общо с отнетия достъп до класифицирана информация

В общественото пространство подаването на моята оставка беше обвързвано с отнетия допуск. В един миг взех решение, че безкрайните извършения с моето име и кой е отговорен за всички неудачи в тази страна, ми пристигнаха малко вповече. Това сподели по време на чуването си в Парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията ръководителя на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

„ Не мога да бъде упрекван за всичко, което някой не е направил, в това число и като някогашен основен прокурор. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един сътрудник сме отговорни, че над България има три мониторингови механизма, че сме отговорни за Шенген. Човек, който пред министър-председателя Бойко Борисов аз не съм чул никоя друга имитация с изключение на „ Да, господин министър председател “, приказваме съответно за Христо Иванов, упрекна мен за всички неудачи в тази страна. Всеки ден чета рецензии за моята отговорност. Ивайло Мирчев от „ Да, България “ упрекна мен и настоящия основен прокурор за всички неудачи в енергетиката – това ми пристигна вповече. Ако аз съм една от аргументите корупцията на цъфти, аз депозирам оставка. Освобождавайки терена на тези, които ме обсипват с рецензии – им давам опция да покажат какво могат. Основният ми претекст е, че човек има лимит на достолепие “, добави Цацаров.

„ Причината за отнемането на позволява е " ЦУМгейт ". Имам основателно съмнение да смятам, че това се е случило по сигнал на вътрешния министър Бойко Рашков. Ще го схвана сигурно, когато стигна до Върховен административен съд. Ако съм сбъркал, ще се извиня обществено на господин Рашков. Ако не съм, ще се срещнем на друго място, където ще защитя достолепието си. Според данните, с които разполагам, допускът ми до класифицирана информация е лишен по директно гледище на министър-председателя “, разяснява Сотир Цацаров.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/473270127692867
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР