В провинция Кадис, близо до Ронда, има уникален град в

...
В провинция Кадис, близо до Ронда, има уникален град в
Коментари Харесай

Непревземаемата крепост: Градът, построен под скалите СНИМКИ

В провинция Кадис, покрай Ронда, има неповторим град в Испания: Сетенил де лас Бодегас. Разбира се, ще сте чували за доста неповторими градове, само че този в действителност е подобен.

Искате ли да знаете за какво? Ще ви подскажем - Сетенил де ла Бодегас - градът, сврян в скалите.

Къщи в основите на скалите

Има една улица наречена „ Пещери на слънце “ и друга наречена „ Пещери на сянка “. Това са емблематичните улици на Сетенил де ла Бодегас. И да, тези имена разказват тъкмо тези улици: големи пещери, формирани от скалите и цялостни с къщи. Едната постоянно е на слънце, а другата на сянка. Градът получава премия като един от най-красивите градове в Испания и има за какво, написа Itinari.com.

Градът е издигнат към Guadalporcun. В продължение на хиляди години тази река изкопава канал в чиста канара, която локалните поданици по-късно употребяват, с цел да построят къщите си.

Всичко, което е трябвало да създадат, е да затворят предната част. Имате място, което ще остане постоянно! В Сетенил де лас Бодегас е по този начин от хиляди години. Като доказателство в пещерите му е открита дрънкулка на Венера на 5000 години, известна като „ дребната дама от Сетенил “. Можете да го видите в „ къщата на дребната дама “ дружно с други локални находки.

Малко история…

Сетенил де лас Бодегас е ключът към завладяването на територията на Гранада, последното мюсюлманско кралство в Испания. Това е последната цитадела преди влизането в кралството, ситуирана на доста стратегическо място. И това е самият генезис на името му, „ septem nihil “, седем пъти по нищо: толкоз пъти, когато християните са се опитвали да завладяват тази непревземаема цитадела и са се провалили.

Дори Елизабет, католическата кралица, е била тук, с цел да поддържа армията си и се споделя, че тук е родила бебе, което е умряло за часове, наречено Себастиан, и по тази причина първата черква е отдадена на Свети Себастиан. В този град има доста тъжни митове за мъртви бебета. Друга е за самотна майка на към 40 години, която не устоя и хвърли отрочето си в реката. Оттогава можете да чуете бебешки рев през нощта, гласи легендата.



Какво да видите и какво да хапнете

Сетенил де лас Бодегас е непревземаем заради мощния си мавритански палат. Построен е през 13-ти век, на върха на хълма, с всички типични мавритански активи: медина, бани, джамии… Защитен е от над 500 метра градска стена и следена от 40 кули. Тази внушителна цитадела е един от дребното мавритански крепости, запазили средновековните си черти, тъй че даже и да е доста стръмен път от къщите (и баровете) под скалите, няма по какъв начин да го пропуснете.

По пътя можете да посетите многото красиви гледки в града. Най-добрата е в подножието на основната кула на замъка, Mirador el Lizón. Друг добър е Mirador del Carmen. И, несъмнено, не забравяйте църквите. Повечето от тях незабавно са издигнати върху съществуващите джамии.

Говорейки за питейни заведения, би трябвало да опитате „ sopa cortijera “, приготвена с самун, яйца, аспержи и зехтин, до момента в който сте тук. И, несъмнено, в случай че сте винен запалянко, можете да почетете името на Сетенил, като извършите винен тур. „ Bodegas “ значи „ пещери за вино “ и макар че в града няма такива, има доста наоколо, които можете да опознаете.

Ацинипо, римски град с прелестна панорама

Ако имате време, не тръгвайте още. Има доста неща за правене наоколо до Сетенил де лас Бодегас. Например, можете да се разноските по един от многото направления. Може би най-хубавият е „ Маршрутът на бандитите “. Той ще ви води до античен римски град, Анципо, с хубав (и огромен) спектакъл, един от най-старите в Испания. Градът е издигнат на върха на рид, а гледката от тук стопира дъха.



За да обобщим, Сетенил де лас Бодегас е един от най-красивите градове в Испания, плюс това има добра храна и вино и удивителни гледки по време на туризъм. Ето за какво не можете да се поколебаете да поставите в листата си за путване градът, сврян в скалите.

Превод: GLasNews.bg



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР