В проверката участваха заместник-министър Тодор Анастасов, арх. Иван Шишков –

...
В проверката участваха заместник-министър Тодор Анастасов, арх. Иван Шишков –
Коментари Харесай

Министър Комитова инспектира АМ ”Хемус”

В инспекцията участваха заместник-министър Тодор Анастасов, арх. Иван Шишков – консултант на министъра, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Апостол Пенчев, регионалният шеф на Ловеч инж. Светослав Славчев и неговият заместител Милко Недялков.

За сектора от автомагистралата „ Автомагистрали “ ЕАД са сключили контракт за доставка на материали на стойност 97,8 млн. лева, от които 84 млн. лева към този момент са платени предплатено на компанията снабдител.

Не разбираме за какво са платени 84 млн. лева за сектора преди година, откакто до момента действително са изразходвани към 1 млн. лева, сподели министър Комитова.

За правата има направен обстоен организационен проект и уголемен абстрактен план, само че няма извършени отчуждителни процедури. До започване на строителството ще се стигне след 1, 2 или три години, откакто бъдат осъществени нужните процедури, изясни районният министър.

В отговор на въпрос от медии дали ще бъде спазен към този момент оповестеният период на довеждане докрай на цялата автомагистрала „ Хемус “ – 2024 година, Виолета Комитова сподели, че желае градежът да се случи, тъй като той е на целия български народ. Спазването на периода е допустимо при готовност на работата и на всички компании, с които „ Автомагистрали “ ЕАД е сключила контракти и е платила към тях предплатено милиони.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Апостол Пенчев осведоми, че за сектори 4, 5 и 6 от автомагистралата има направени разширени идейни планове, които са съвсем равносилни на механически план. За идващите сектори – 7, 8 и 9, които са преди Търговище, сега се прави планиране. Идейните планове се чака да бъдат признати към началото на идната година.

На въпрос от медии за промяната на управлението на „ Автомагистрали “ ЕАД министър Комитова разяснява, че се пробва възпитано да се раздели с него, само че господин Стоян Беличев не желае да напусне досегашния си пост. Министърът ще работи с това управление на сдружението, до момента в който промяната не се осъществя. Министърът акцентира, че това не пречи на осъществяването на плана за създаване на автомагистрала „ Хемус “. Арх. Комитова бе безапелационна, че Министерство на регионалното развитие няма да стопира нито един градеж и тя, като човек от сектора, даже не би помислила за сходно решение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР