В провелия се вчера (13 февруари), телефонен разговор между министър-председателят

...
В провелия се вчера (13 февруари), телефонен разговор между министър-председателят
Коментари Харесай

Зеленски помил Петков: Каквото можете, давайте

В провелия се през вчерашния ден (13 февруари), телефонен диалог сред министър-председателят Кирил Петков и президента на Украйна Володимир Зеленски , украинският държавен глава е помолил за спомагателна помощ от всякакво естество.

Това сподели на брифинг в Министерски съвет, отдаден на обезщетенията за ток за бизнеса министър председателят Кирил Петков. Интересна детайлност - за провелия се диалог оповестиха от украинското посолство в София, както и самият Зеленски в Туитър, само че по този начин и нямаше публично известие от държавния пресцентър.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " дава почивната си база си за бежанци от Украйна

Издръжката е напълно за сметка на централата

" Истината е, че господин Зеленски помоли за всякаква помощ. Каза - каквото можете, филантропична, каквато помощ можете да дадете, давайте ", показа детайлности от диалога Петков.

" Помоли ни и за нескончаем метод в диалозите на равнище Европейки съюз за тяхната пътека за интеграция в съюза ", добави той.

Зеленски също така благодарил на българското държавно управление за доставената досега помощ - лекарства, осемте камиона с филантропична помощ. Украинският президент също така изразил признателност и за това, че страната ни интензивно приема бежанци от страната и е построила явен механизъм за поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР