В проведеното разпоредително заседание състав на Софийски градски съд е

...
В проведеното разпоредително заседание състав на Софийски градски съд е
Коментари Харесай

Прокуратурата: Няма нарушения в досъдебното производство по делото за смъртта на Милен Цветков

В извършеното разпоредително съвещание състав на Софийски градски съд е установил, че не са позволени процесуални нарушавания в хода на досъдебното произвеждане против Кристиан Николов, оповестиха от прокуратурата. Той е притеглен към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура за тежко пътнотранспортно произшествие, лишило живота на журналиста Милен Цветков. С това стартира правосъдната фаза на процеса, а делото ще се прегледа по общия ред.

Искането на отбраната на подсъдимия за отказ на прокурора по делото съдът е оставил без почитание. Първото правосъдно съвещание е планувано за 23.02.2021 година

Извършеното от Николов незаконно действие е квалифицирано по член 342, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателния кодекс - съзнателно провокирано тежко пътнотранспортно произшествие, лишило живота на участник в придвижването. Деецът управлявал МПС след приложимост на три разнообразни типа наркотични субстанции, със скорост доста надвишаваща позволената за съответния пътен сектор.

Софийска градска прокуратура е предала Кристиан Николов на съд с обвинителен акт, осем месеца след осъщественото от него закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР