В Провадия има задържан един човек при вчерашната акция срещу

...
В Провадия има задържан един човек при вчерашната акция срещу
Коментари Харесай

Има задържан за купуване на гласове във Варненско

В Провадия има арестуван един човек при вчерашната акция против пазаруването на гласове във Варненско, научи Дарик.

Специализирана полицейска акция бе подхваната на територията на общините Провадия, Ветрино и Дългопол. Проверени са хранителни магазини, които оферират артикули на вересия, финансови институции за бързи заеми, заложни къщи, обекти, които оферират дърва за огрев.

От три заложни къщи и от търговски обект в малко обитаемо място са конфискувани персонални карти и ксерокопия, тетрадки с имена и суми, посочени дати и проценти, свидетелства на МПС, чиято благосъстоятелност не дават отговор на лицата, 26 000 лв., за които няма документ от обекта за касова наличност, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Образувани са 3 досъдебни производства по член 167 от Наказателния кодекс (който посредством принуждение, машинация, заплашване или по различен противозаконен метод пречи на някого да реализира изборното си право или да бъде определен или да гласоподава на референдум или да взе участие в подписка за производство на референдум, се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 3 години и с санкция от хиляда до 10 хиляди лева).

Мащабната интервенция бе подхваната от чиновници на Министерство на вътрешните работи на територията на редица регионални дирекции. Действията са осъществени под управлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР