В проучванията преди парламентарните избори в Италия водеше крайнодясната партия

...
В проучванията преди парламентарните избори в Италия водеше крайнодясната партия
Коментари Харесай

Крайната десница води в проучванията в Италия

В изследванията преди парламентарните избори в Италия водеше крайнодясната партия " Италиански братя " с водач Джорджия Мелони. Страната може да има най-дясното държавно управление от Втората международна война, разясняват западните медии.
Около 50 милиона италианци имаха право да гласоподават от 7 до 23 часа локално време през вчерашния ден в 61 500 секции, освен за Камарата на депутатите, само че и за Сената. Поправките в изборния закон, сплотяващ мажоритарната и пропорционалната система, понижиха броя на членовете в Народното събрание от 940 на 600. В законодателния орган могат да влязат партиите, получили най-малко 3% от гласовете, а за обединенията прагът е 10 на 100.
Вотът бе с две бюлетини: жълта за Сената и розова за Камарата на депутатите. Избираше се партия, коалиция или претендент, които да са от общ политически полюс. В деня на гласуването бяха неразрешени изявления, мнения и информация за екзитпол. За нарушителите санкцията е от 100 до 1000 евро.
Пребиваващите в чужбина италианци упражниха правото си по-рано и преброяването на гласовете им ще е редом с тези от страната.
Социолозите предвидиха, че към 35% от гласоподавателите няма да упражнят правото си на глас. 25-годишният Андреа Кочитанти разяснява пред публицисти, че " се нуждаем от смяна - казусът е в ръководещите. Трябва да гласуваме. Това е обвързване, само че не бих дал своя вот за нито един от тези, за които гласувах, в случай че имах по-добър избор ". Вотът се организира по време на енергийна рецесия, голямо отчаяние от политическия хайлайф измежду народа и бъдещето на страната като член на Европейски Съюз е под въпрос.
Въпреки че формалните резултати излизат през днешния ден, държавно управление ще бъде образувано до седмици. Има поредност от процедури, при които политиците би трябвало да стигнат до единодушие. Според анализаторите в най-хубавия случай кабинет ще има в средата на ноември. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР