В проучването участниците са били проследявани в продължение на 39

...
В проучването участниците са били проследявани в продължение на 39
Коментари Харесай

Кога промените в теглото издават деменция?

В изследването участниците са били проследявани в продължение на 39 години, а тежестта им е измервано на всеки 2 - 4 години

Учени от Бостънския университет и Китайската академия на медицинските направиха забавни разкрития за връзката сред измененията в тежестта и идна деменция.

Според специалистите съмненията в тежестта през целия живот могат да повлияят на риска от деменция.

Внезапните промени в тежестта може да са знак, че деменцията наближава, споделя откривателите.

Според списанието Alzheimer's&Dementia, затлъстяването на междинна възраст може да докара до нараснал риск от деменция, само че като цяло връзката сред показателя на телесна маса (ИТМ) и заболяването остава неразбираема, написа.

В изследването участниците са били проследявани в продължение на 39 години, а тежестта им е измервано на всеки 2-4 години. Общата наклонност на по-нисък ИТМ е обвързвана с по-висок риск от деменция.

Учените са изследвали и подгрупа, чието тегло първо се е нараснало, а по-късно е намаляло. Случаите, в които тези промени, са настъпили на междинна възраст, са били свързани с най-голям риск от развиването на деменция.

Изследователите означават, че предпоставките за това заболяване могат да се образуват в продължение на доста години или през целия живот. Мониторингът на тежестта ще помогне за по-ефективно идентифициране на хората в риск и попречване на деменция, споделят в умозаключение учените.

*Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР