В проучването на учени във Финландия са участвали 700 душиМного

...
В проучването на учени във Финландия са участвали 700 душиМного
Коментари Харесай

На кои части от тялото се отразяват тези 5 емоции

В изследването на учени във Финландия са взели участие 700 души

Много откриватели от дълго време се пробват да открият връзката сред духа и тялото. Учени във Финландия вършат изследване посредством 5 опита и над 700 участници. Целта е да разкрият по какъв начин другите страсти оказват въздействие на другите елементи на тялото, написа.

1. Радост - СЪРЦЕ

Според обичайна китайска медицина сърцето се асоциира с чувствата за наслада и безредици. В нашия случай, насладата не се приема като задоволство и удовлетворение, а по-скоро като неспокойствие, вдъхновение. Прекалено мощните безредици може да причинят бодърствуване, безпокойствие и сърцетуптене.

2. Гняв - ЧЕРЕН ДРОБ

Емоцията яд се асоциира с холеричен характер и може да провокира неспокойствие и отвращение. Вярва се, че тази страст се “складира” в черния дроб и жлъчката, която съдържа злобен сок. Гневът води до главоболие и високо кръвно налягане, което, от своя страна, се отразява отрицателно на стомаха и далака.

3. Тъга/Безпокойство - БЯЛ ДРОБ

Според обичайна китайска медицина тъгата се отразява на белите дробове, а безпокойството въздейства както на белите дробове, по този начин и на дебелото черво. Тези страсти предизвикват отмалялост, загуба на въздух или гноен колит.

4. Страх - БЪБРЕЦИ

Ако изпитвате боязън за дълъг и нескончаем интервал от време, това може да стартира да вреди на бъбреците ви. С това се изяснява инстинкта за уриниране, когато хората изпитват боязън, изключително децата.

5. Меланхоличност - ДАЛАК

Меланхолията се асоциира с нескончаем умствен развой, който “изпива” цялата ви сила и води до какофония. Затова се счита, че меланхоличните страсти оказват въздействие на далака, а това може да аргументи заспалост и липса на централизация.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР