В проучването на Insa участвали 4000 душиБлизо 2/3 от германците

...
В проучването на Insa участвали 4000 душиБлизо 2/3 от германците
Коментари Харесай

2/3 от германците искат Меркел да се оттегли

В изследването на Insa взели участие 4000 души


Близо 2/3 от германците считат, че Ангела Меркел би трябвало да се отдръпна от канцлерския пост при започване на идната година, демонстрират данни от изследване на института Insa за в. “Билд ”.

В анкетата, в която взели участие 4000 души, 62,2% споделят, че Меркел би трябвало да подаде оставка и да съобщи ръководството на държавното управление на новия водач на нейния Християндемократически съюз (ХДС). Такъв ще бъде определен на конгрес през декември. Меркел в началото смяташе да се кандидатира още веднъж за поста, само че след две съществени изборни провали – в провинциите Бавария и Хесен, реши да се отдръпна като ръководител на ХДС. Обаче бе безапелационна, че ще остане канцлер до 2021 година, когато изтича мандатът на настоящето немско държавно управление.

Една от претендентките за нейна наследничка отпред на ХДС – Анегрет Крамп-Каренбауер, съобщи преди дни, че Меркел е определена за канцлер на Германия и до момента в който има болшинство в Народното събрание сигурно би трябвало да остане на поста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР