В процесорите от всички актуални към днешен ден поколения на

...
В процесорите от всички актуални към днешен ден поколения на
Коментари Харесай

Откриха уязвимост в процесорите AMD Zen

В процесорите от всички настоящи към сегашен ден генерации на Advanced Micro Devices бе открита особена накърнимост в блока за обезпечаване на осведомителната сигурност, с помощта на което може да бъде стихотворец контрола върху компютърната система.

Група специалисти от Корнелския университет сподели по какъв метод би трябвало да се запои спомагателен полупроводников детайл на дънната платка, на която е подложен който и да било процесор на AMD със Zen ядра от всички настоящи генерации. Специалистите споделиха, че детайлът, който би трябвало да се запои на дъното коства единствено няколко цента, като по този метод може да се излъже вградения в чипа ARM блок за осведомителна сигурност AMD Secure Processor (SP) и да се поеме контрола върху компютъра. Експертите акцентират, че по софтуерен път няма по какъв начин да се реши този съвсем предполагаем проблем.

Уязвимостта визира работата на криптиращия модул AMD Secure Encrypted Virtualization (SEV), който се употребява за криптиране на данните при потреблението на виртуални машини на компютър с AMD Zen процесор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР