В процесорите AMD Ryzen от трето поколение се използва усъвършенстваната

...
В процесорите AMD Ryzen от трето поколение се използва усъвършенстваната
Коментари Харесай

AMD разясни технологията Precision Boost Overdrive в процесорите Ryzen 3000

В процесорите AMD Ryzen от трето потомство се употребява усъвършенстваната технология Precision Boost Overdrive (PBO) за автоматизиран клок. Водещият експерт на компанията по механически маркетинг Робърт Халок (Robert Hallock) сподели видео, обясняващо работата на PBO технологията.

Технологията Precision Boost Overdrive бе показана като основна специфичност на дънните платки с чипсетите AMD X470 и B450. Алгоритмите на PBO регистрират опциите на всяко дъно във връзка с обезпечаване на зареждането на процесора, тактовата периодичност на всяко ядро, потреблението на електрическа сила и нагряването.



С излизането на новите процесори AMD Ryzen 3000 технологията Precision Boost Overdrive е усъвършенствана за обезпечаване на оптималната продуктивност на еднопоточните приложения. Като се има поради увеличената L3 кеш памет, тази технология оказва осезателно удобно въздействие на FPS на игрите и на приложенията, проектирани да употребяват единствено едно ядро и един поток.



Робърт Халок дава за образец предполагаем Ryzen 3000 процесор с периодичност в турбо режим (Precision Boost 2) 4,55 GHz, като точно тази периодичност в показана в техническите характерности на чипа. Но с помощта на Precision Boost Overdrive процесорът може в едноядрен режим да работи с периодичност 4,75 GHz, като получава автоматизиран клок с още 200 MHz единствено за едното ядро. В същото време, останалите ядра работят с периодичност 4,55 GHz, в случай че са обезпечени уместно изстудяване и зареждане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР