В процес сме на изчистване на дълговете на БДЖ. От

...
В процес сме на изчистване на дълговете на БДЖ. От
Коментари Харесай

Надявам се следващата година да приключим темата дългове на БДЖ, обяви министърът на транспорта

В развой сме на изчистване на задълженията на БДЖ. От 400 млн. лв. те към този момент са понижени на 193 млн. Надявам се идната година да приключим с тази тематика, сподели през днешния ден по БНР министърът на превоза Ивайло Московски.

За да стане това, България би трябвало да получи утвърждение от петте банки, които са отпуснали най-големи заеми на превозвача, за даването на държавна помощ. Според министъра, отпуснатият безлихвен заем от бюджета може да се покрива с бъдещите доходи в системата на превоза.

Ивайло Московски уточни още, че проектът за развиване на БДЖ планува през октомври да стартира процедура за покупка на нови влакове. " Парите за влаковете няма да са подарък от данъкоплатците. Те ще се обезпечат или посредством заем, или посредством разсрочено заплащане, с пари от БДЖ в идващите 10 години.

Клиенти са подали 103 тъжби против " България еър "

В отговор на въпрос, министърът на превоза сподели, че досега има 103 тъжби против самолетната компания " България Еър " за закъснели полети. Проверката на Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА) е разкрила, че компанията няма аварийни самолети и екипажи, с цел да реагира при проблем с някоя от употребяваните машини.

Московски добави, че ГВА ще направи четиримесечен мониторинг върху активността на " България Еър " и евентуално ще има и санкции.

До 2 млн лв. са нужни, с цел да поеми страната изпитите за брошура

Коментирайки желанията на страната да поеме практическия изпит за приемане на брошура, министърът на превоза уточни, че това ще подсигурява в огромна степен бистрота и завършек на корупцията. Московски разгласи, че не приема изказванията, че единствено чиновниците на автомобилната администрация са проводник на корупцията.

" Не съм чул някой да е отишъл непосредствено при инспекторите и да предложи рушвет. Системата работи с посредничеството на сътрудниците от автошколите, само че те не желаят да си ги признаят ", означи министърът.

Той добави, че 1.5-2 млн лв. ще са задоволителни страната да купи до 100 особено оборудвани автомобила за осъществяване на изпитите. Московски разясни, че има коли, които фабрично са оборудвани за изпити, като са снабдени с професионално видеонаблюдение и система за сигнализация, когато бъдат натиснати педалите откъм страната на инструктора.

Министърът посочи, че евентуално практическите изпити за взимане на категория за микробуси, камиони и мотори ще се провеждат от автошколи, потвърдили през годините, че работят правилно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР