В процес на сертифициране в Пловдив област са още 4

...
В процес на сертифициране в Пловдив област са още 4
Коментари Харесай

50 млн. в завод за ел. велосипеди в Пловдив

В развой на узаконяване в Пловдив област са още 4 плана на обща стойност 42.5 млн. лева с капацитет да разкрият над 200 нови работни места

50 млн. лева ще влага компания за произвеждане на електрически колела в нов цех край Пловдив. Това разгласи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, който връчи документ клас А на изпълнителния шеф на „ Е-Велокс “ ООД Димитър Златанов.

Компанията, която създава колела под комерсиалната марка „ Лидер “ получи документ, публикуван по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) за Инвестиционен план за създаване на ново дружество за произвеждане и търговия на електрически колела на територията на зона Куклен, част от Тракия икономическа зона. По плана се планува инвестиция за 28 277 000 лева, която ще  разкрие нови 330 работни места.  От компанията прецизираха, че общо в завода ще бъдат вложени 50 млн. лева, като той ще е с потенциал от 300 хиляди броя електрически колела на година.

Министър Пулев уточни, че в развой на узаконяване от Българската организация за вложения в Пловдив и региона са още 4 капиталови плана на обща стойност 42.5 млн. лева с капацитет да разкрият 224 нови работни места. „ Инвестициите са в произвеждане, а фирмите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия “, акцентира той.

По думите му от началото на годината досега по ЗНИ Агенцията за вложения е изготвила позитивни мнения и Министерството на нововъведенията и растежа е сертифицирало 6 плана в Пловдив и региона на обща стойност 229.047 млн. лева, които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от плановете са в бранш произвеждане, а един е за депозиране и логистика.

В развой на узаконяване от БАИ сега са 48 капиталови плана в страната за близо 2 милиарда лева като по тях се чака да бъдат разкрити над 3 600 нови работни места за идващите 2-3 години. Инвестиционните планове са най-вече в бранш произвеждане и депозиране.

„ Е-Велокс “ ООД е сдружение с предмет на активност, според Търговския указател: произвеждане на колела и електровелосипеди; търговия с колела, електровелосипеди и велосипедни елементи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР