В процес е изграждането на Единен център за обработка на

...
В процес е изграждането на Единен център за обработка на
Коментари Харесай

Младен Маринов: Всички генерирани нарушения на пътя ще се изпращат в единен център към МВР

В развой е построяването на Единен център за обработка на нарушаванията. Това значи, че всички генерирани нарушавания ще се изпращат автоматизирано в този център и там ще се обработват от системата. Това сподели пред публицисти вътрешният министър Младен Маринов, който участва на конгрес за сигурност на пътя.

По думите на Маринов този Център ще увеличи с близо 50 % успеваемостта на процеса, при който първо полицейския чиновник би трябвало да записва избран брой нарушавания, а след това да ги обработи и изпрати за налагане на глоба. Той ще освободи и време на служителите на реда да правят повече работа.

Министърът означи още, че такива центрове съществуват в доста европейски страни. Предстои българският да проработи в най-скоро време, като сега се изготвя процедурата за социална поръчка.

По отношение на измененията, които се плануват за застраховката "Гражданска отговорност " министър Маринов разяснява, че тематиката би трябвало да бъде подложена на необятна полемика. Като означи, че може да се намерения и за това образуването на цената на тази застраховка да зависи от държанието на водачите на пътя. По думите на министъра това може би ще е заслужено решение.

По време на форума за пътна сигурност бяха изнесени резултати от анкета на Съюза на българските автомобилисти, в която са взели присъединяване 6000 души. Около 83 % от интервюираните считат, че с цел да намалеят случаите на пътя е належащо да се засилят глобите и контролът. Само 14 % считат, че не са нужни още ограничения. Анкетата сочи още, че огромна част от интервюираните са ставали очевидци на експанзия на пътя. Това, което най-често дразнело водачите пък било неприятната настилка и несъответстващото контролиране на пътя.

Пред публицисти вътрешният министър разяснява, че съгласно статистиката три пъти е повишен размерът на глобите, контролната и наказателната активност. Маринов означи, че има три пъти повече осъдени водачи и доста покачване на събираемостта на санкциите. По думите на министъра, увеличението на санкциите и налагането на наказания дава резултати, само че не трайни. Според него не би трябвало хората да привикват с външния надзор, като по този начин да бягат от самоконтрола.

Министърът добави, че и за идната година са заделени средства за рационализация на контролната активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР