В протеста на градския транспорт ще се включат колеги от

...
В протеста на градския транспорт ще се включат колеги от
Коментари Харесай

Транспортен синдикалист: Блокираме Орлов мост днес, може да спрем работа по празниците

В митинга на градския превоз ще се включат сътрудници от Варна, Сливен, Бургас, София, Русе и други Вчера, това което се случи в комисията по бюджет е, че министърът на финансите Асен Василев и депутатите наказаха градския превоз в цялата страна като не гласоподаваха нито една стотинка за нарастване на заплатите на хората.

Това сподели пред Euronews Bulgaria ръководителят на федерацията на транспортните синдикати в КНСБ инж. Александър Шопов. В подтекста на това и митинга на КНСБ ние ще блокираме Орлов мост, с цел да покажем на ръководещите, че в градския превоз работят хора и техните фамилии имат потребност от това нарастване на заплатите. Възможно е да се стигне до прекъсване на градския превоз по празниците.

В една от срещите министър Василев сподели „ в случай че извършите 100% електрически градския превоз, аз ще ви дам пари “. Явно господин Василев не знае, че превозът няма по какъв начин да е 100% електрически, заради доста фактори, най-важният от които е, че като стратегическа инфраструктура превозът няма по какъв начин да бъде захранван от един източник.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР