В проповед по повод Богоявление папа Франциск посъветва вярващите да

...
В проповед по повод Богоявление папа Франциск посъветва вярващите да
Коментари Харесай

Папата: Не превръщайте парите в смисъл на живота си

В проповед във връзка Богоявление папа Франциск посъветва вярващите да не трансформират гонитбата на кариера, пари или триумфи в смисъл на целия си живот.

Главата на Римокатолическата черква сподели, че хората се оправят, когато имат единствено " здраве, малко пари и малко развлечения ". Той прикани вярващите да оказват помощ на нуждаещите се и да дават, без да чакат нищо в подмяна.

На Богоявление доста християнски църкви почитат тримата влъхви, които последвали пътеводната звезда, с цел да открият детето Исус. Франциск прикани християните да се запитат " коя звезда сме избрали да следваме през живота си ".

" Някои звезди може да са ярки, само че да не сочат пътя. Така е с триумфите, парите, кариерата, почестите и удоволствията, когато те се трансфорат в смисъл на живота ни ", акцентира папата, предупреждавайки, че сходен път не води до мир и наслада, съобщи inews.bg.

Папата произнесе проповедта си по време на работа в базиликата " Свети Петър”, на която участваха кардинали, епископи и други членове на духовенството.
тагове Папа Франциск проповед пари кариера живот
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР