В прокуратурата не са постъпили материали за престъпления на полицаи

...
В прокуратурата не са постъпили материали за престъпления на полицаи
Коментари Харесай

МВР трябва да посочи имало ли е полицейски чадър над Семерджиев

В прокуратурата не са постъпили материали за закононарушения на служители на реда или магистрати по случая с Георги Семерджиев. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в Кюстендил. Там той разяснява и настояванията за оставката му, като акцентира, че това се правело “за да се сложи на негово място човек, комфортен на олигархията ”.

Иван Гешев необятно застъпи тематиката за пътното законодателство, той уточни някои съответни промени, които съгласно него биха имали резултат. Така да вземем за пример Гешев съобщи, че в случай че страната лишава в своя изгода колите на пияните и дрогираните водачи, броят на пътните произшествия може да спадне фрапантно.

Според обвинител номер едно е извънредно належащо да се направи огромна смяна в пътното законодателство, като самодейността за това би трябвало да е не на прокуратурата, а на страната.

“Защото страната гони, с помощта на българските закони, а би трябвало нарушителят да гони, в това число и нарушителя, възможния причинител на закононарушение. Държавата гони, първо да ти сформира акт, след това да ти връчи разпореждане, след това да ти вземе парите, и тя отминалостта изтича ”, сподели Гешев.

Той уточни вчерашната злополука, при която в столицата почина 19-годишно момиче, като следващ образец за нерешените проблеми в пътното законодателство, съобщи нова.

За случая с Георги Семерджиев, Иван Гешев съобщи, че в компетенциите на Министерство на вътрешните работи, а не на прокуратурата, е да уточни имало ли е полицейски чадър над Семерджиев и кои тъкмо са чиновниците, които са го осигурявали.

“Не ми е известно да сме известени за данни за осъществено закононарушение от служители на реда или от магистрати, свързани с този случай, няма по какъв начин отговорността да бъде трансферирана към българската прокуратура, в случай че някой вероятно не си е приключил работата. Ясно е, че служители на реда ескортират пияни и дрогирани водачи ”, разяснява Гешев. 

Главният прокурор за следващ път съобщи, че не обръща внимание на апелите да напусне поста си.

“Познавам прокуратурата и не може да ме накарат и да ме помолят за каквото и да е, това е казусът, би трябвало им някой подвластен, каквито може би в миналото несъмнено е имало. Аз до момента в който съм основен прокурор, няма да съм подобен. Реална правна промяна! Реална! А не измислена, с цел да може някой да си постави човек, който е комфортен на олигарсите и задкулисието, и тогава всичко ще цъфне и върже ”, отговори основният прокурор на въпрос за поста му. 

Гешев засегна и тематиката за мигрантския напън, като беше безапелационен че подобен има. Даде и образец. “Болниците в Бургас са цялостни с неустановени починали лица, които ловците намират в гората. И не могат да бъдат освободени, тъй като не могат да установят  личността им ”, сподели той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР