В програмите за професионално развитие на Google се включиха стотици

...
Коментари Харесай

България е на първите места в Европа по сертифицирани от Google учители


В стратегиите за професионално развиване на Гугъл се включиха стотици български учители през предходната година (снимка: Център за креативно обучение)

Над 900 български учители са минали през стратегиите за професионално развиване на Гугъл през 2022 година Те са положили сполучливо изпит за документ, проявяващ цифровата им просветеност и способността да употребяват инструментите за по-ангажиращо планово основано образование. Така страната ни се подрежда на едно от първите места в Европа по брой сполучливо сертифицирани от интернет компанията учители.

През предходната година още четири учебни заведения подадоха сполучливо своята кандидатура за Гугъл референтно учебно заведение и към този момент са част от елитната група просветителни институции в целия свят, оповестиха от Център за креативно образование. Така броят на референтните Гугъл учебни заведения в Централна и Източна Европа стана тъкмо 16 – всичките в България.

Моделът 1:1, или устройство за всеки възпитаник, към този момент обгръща над 10 000 възпитаници, като по него работят близо 500 паралелки в 100 учебни заведения. Тези числа се трансформират непрестанно, тъй като моделът продължава да се развива и да започва в нови учебни заведения.

Освен Гугъл сертифицирани обучители, в страната 27 учители са поели по пътя на Гугъл Certified Trainer. Така учебните заведения стратегически избират преподавател, който да води вътрешни образования на сътрудниците си за потребление на Гугъл инструментите за просветителни цели, и форсират квалификацията на учебния си екип.
още по темата
Наред с това Гугъл и Министерството на образованието и науката подписаха меморандум за съгласие, с който МОН получава гратис облачната технология на Гугъл за всички учители и възпитаници в страната.

Плановете на Център за креативно образование за 2023 година включват нови събития и образования, които ще се проведат в Гугъл референтни учебни заведения, узаконяване на още 1000 учители по интернационалните стратегии на Гугъл, както и поддръжка за учебните екипи за по-добро потребление и ръководство на Chromebook устройствата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР